ایا ماهی ازون برون حرام است
ایا ماهی ازون برون حرام است
ماهی اوزون برون ,ماهی اوزون برون به انگلیسی,ماهی اوزون برون سرخ شده,ماهی اوزون برون به انگلیسی,ماهی اوزون برون حلال,ماهی اوزون برون پرورشی,ماهی اوزون برون قیمت,ماهی اوزون برون جیوه دارد,ماهی اوزون برون حرام,ماهی اوزون برون حرام است,ماهی اوزون برون حلال یا حرام
توضیحاتی در مورد ماهی اوزون برون
اوزونبُرون (از ترکی و به معنی دراز دماغ)، تیریج (نام اصلی این ماهی) ماهی (استورژون sturgeon)(نام علمی: Acipenser stellatus)، یکی از گونههای ماهیان خاویاری است که به خاطر تولید خاویار ارزش اقتصادی بالایی دارد. خاویار استحصالی از آن، منبع درآمد ارزی مهمی برای کشورهای تولیدکنندهاست. تیریج نام گیلکی این ماهی است
ماهی اوزون برون
اوزونبرون دارای بدنی کشیده و دراز است. پوزه ماهی نیز باریک و کشیدهاست. روی لب پایینی و سر ماهی نیز بریدگی به چشم میخورد. این ماهی دارای سیبیلکهای کوتاه است. قسمت پهلو و پشت این نوع ماهی، به رنگ سیاه و قسمت شکم ماهی نیز رنگ روشن است. طول بدنش حداقل ۱۲۳ سانتیمتر و حداکثر به ۲۴۱ سانتیمتر میرسد. این ماهی دارای ۵ ردیف استخوان است و در پشت ماهی نیز ۹ تا ۱۶ استخوان وجود دارد. یکی دیگر از مشخصات ماهی اوزونبرون وجود ۹ تا ۱۴ استخوان در ناحیه شکم است. روی بدن ماهی نیز ستارههای روشن دیده میشود. اوزونبرون یک ماهی مهاجر است و اغلب در رودخانههای گرم زندگی میکند. زیستگاه ماهی دارای بستر ماسهای، شنی و رسی است که میتوانند به راحتی در آن حرکت کنند. این ماهی خانه خود را در ۵۰ تا ۳۰۰ متری عمق دریا میسازد. دمای آب نیز باید بین ۴ تا ۲۷ درجه باشد. اوزونبرون خزر از نرمتنان تغذیه میکند. غذای این ماهی بیشتر از ۴۰ سانتیمتر طول دارد. سگماهی و گاو ماهی غذای این ماهی است که گاهی طول آنها به ۸۰ سانتیمتر میرسد. اوزونبرون خزر تا یکونیم متر رشد میکند و در ۱۲ سالگی نیز به بلوغ میرسد که در این سن میتواند تخمریزی کند. این ماهی هر سال دو بار برای تولید مثل آماده میشود. زمان تخمریزی این ماهی در دو ماه پایانی فصل بهار است و در دمای بین ۱۲ تا ۱۴ درجه تخمریزی میکند. در هر بار تخمریزی، اوزونبرون ایرانی میتواند بین ۱۵ تا ۳۳۳ هزار تخم تولید کند. تمامی فرایند تولید مثل این ماهی در رودخانه انجام میشود.
طرز پخت ماهی اوزون برون
● مواد لازم : ▪ فیله ماهی اوزون برون: ۶۰۰گرم ▪ آب مرغ: ۲فنجان ▪ رب: ۲قاشق غذاخوری ▪ هویج: یک عدد ▪ فلفل دلمه: یک عدد ▪ آرد ذرت: نصف قاشق غذاخوری ▪ تخممرغ: یک عدد ▪ نمک: میزان لازم ▪ سرکه: ۲ قاشق غذاخوری ▪ آب زنجبیل تازه: یک قاشق چایخوری ▪ شکر: ۴قاشق غذاخوری ● طرزتهیه ماهی را به صورت ورقهای برش زده و ماهی برش خورده را به محلول آرد ذرت و تخممرغ آغشته میکنیم و خوب ورز میدهیم. سپس آن را داخل تابه که از قبل آماده کردهایم و روغن آن داغ شده ریخته و کمی صبر می کنیم تا پف کند. بعد از آماده شدن آن را داخل ظرف ریخته و کنار میگذاریم. حالا مقداری آب داخل تابه ریخته صبر میکنیم تا به جوش آید سپس هویج و فلفل دلمهایهای ریز شده را کمی میجوشانیم تا نرم شود. سپس مقداری روغن، شکر، نمک، سرکه و آب زنجبیل، آب مرغ و رب را داخل روغن داغ ریخته و با کمی زنجبیل خرد شده روی حرارت ملایم خوب هم می زنیم. سپس هویج و فلفل دلمه و ماهی را به آن اضافه میکنیم. حدود ۲دقیقه صبر میکنیم و در آخر کمی محلول آرد ذرت به آن اضافه میکنیم.
پرورش ماهی اوزون برون
اوزونبرون تازه به دلیل تولید خاویار ارزش اقتصادی زیادی دارد. همچنین گوشت اوزونبرون تازه دارای ارزش غذایی است. در صنعت تولید چسب نیز از کیشه شنای این ماهی استفاده میشود. ۶۰ درصد از خاویار ایران توسط این ماهی تولید میشود. در حال حاضر تدابیر زیادی برای حفاظت از ماهی اوزونبرون صورت گرفتهاست. زیرا صید بیش از حد، ساختوساز سد، تخریب رودخانه، آلودگی رودخانهها و … موجب کاهش جمعیت این ماهی شدهاست. در ایران تلاش زیادی شدهاست تا این ماهی به صورت پرورشی تولید شود که برای اولین بار تخم اوزونبرون از ماهیهای پرورشی بدست آمدهاست. اوزونبرون ایرانی با طول ۱۲۲ سانتیمتر میتواند تا ۱۰۷۰ گرم خاویار تولید کند. در حال حاضر در ایران، اوزونبرون به صورت پرورشی تولید و نگهداری میشود و تلاش شده تا عمده خاویار از این نوع ماهی تهیه شود. در این صورت اوزونبرون ایرانی که در رودخانه زیست میکند، با انقراض مواجه نمیشود.
خواص ماهی اوزون برون
ماهی اوزونبرون دارای ارزش غذایی بالایی است. بهطوریکه دارای ۱۷٫۸ درصد پروتئین، ۹٫۵ درصد چربی و ۷۱٫۷ درصد رطوبت است. نوع اوزونبرون پرورشی دارای ۲۱ درصد پروتئین، ۱٫۴ درصد چربی و ۷۶٫۸ درصد رطوبت است. تخم اوزونبرون دارای ارزش غذایی و اقتصادی زیادی است. طبق تحقیقات انجام شده میزان پروتئین گوشت اوزونبرون پرورشی نسبت به اوزونبرون دریایی بیشتر است و میزان چربی آن کمتر میباشد. طرز تهیه اوزونبرون متفاوت است و هرکس طبق تجربه میتواند یک غذای فوقالعاده از اوزونبرون تهیه کند. طرز تهیه اوزونبرون را میتوان با در نظر گرفتن علایق نسبت به ترش یا شیرین بودن آن انجام داد.
طرز تهیه ماهی اوزون برون
مواد لازم : ماهی (استخوان درشت) 500 گرم آب پیاز 3 قاشق سوپخوری آب لیمو 3قاشق سوپخوری نمک و فلفل به دلخواه زعفران دم کرده نصف یا یک قاشق چایخوری روغن مایع 2 تا3 قاشق سوپخوری فلفل دلمه ای رنگی 2 عدد لیموترش و جعفری برای تزیین طرز تهیه : ابتدا پوست ماهی را بکنید و گوشت آن را یک تکه از استخوان جدا کنید (فیله کنید). سپس گوشت را به قطعات 25 یا 30 گرمی برش بزنید. در ظرفی آب پیاز ، آب لیمو، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را مخلوط کنید و قطعات برش خورده ماهی را داخل این مواد قرار دهید و بگذارید یک ساعت در یخچال با روکش نایلونی استراحت کند تا به خوبی طعم دار شود. پس از گذشت این مدت روغن را نیز به سایر مواد اضافه کنید ، قطعات گوشت ماهی را نیز پشت و رو کنید . و یک ساعت دیگر مواد را در یخچال قرار دهید . پس از استراحت دوم یک در میان قطعات ماهی و یک تکه از فلفل دلمه ای را به سیخ بکشید و روی منقل (ترجیحاً منقل کبابی) کباب کنید. سپس تکه های ماهی را از سیخ بیرون بیاورید و آن را در ظرف مخصوص سرو بچینید و با برش هایی از فلفل دلمه ای رنگی ، لیموترش و جعفری تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه ماهی اوزون برون سرخ شده
به نقل از هایپرکلابز : مواد لازم: (برای ۴ تا ۶ نفر) ماهی اوزون برون: 400 گرم پیاز داغ: 2 قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی: 2 قاشق سوپخوری پیاز رنده شده: 0.5 پیمانه برنج: 4 پیمانه زعفران، زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم طرز تهیه: ماهی اوزون برون را به صورت تکههای مربعی شکل خرد میکنیم و در مقداری روغن با حرارت ملایم همراه با زعفران، نمک، زردچوبه و ادویه تفت داده، کاملا سرخ میکنیم. سپس پیاز سرخشده و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کرده، چند بار همه مواد را به هم میزنیم تا خوب مخلوط شود. دقت کنید که رب نباید سیاه رنگ شود. درون ظرف، آب میریزیم و در قابلمه را میگذاریم. هنگامی که ماهیهای تکهشده پخته شوند، درون قابلمه باید حدود 7 لیوان آب هنوز وجود داشته باشد. پس در این مرحله برنج را در قابلمه ریخته، مواد را هم میزنیم و حرارت شعله را نیز زیاد میکنیم تا آب جوش بیاید. در مرحله صاف کردن آب، بهتر است یک بار دیگر نیز برنج را هم بزنیم تا تمام مواد درون قابلمه کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. آنگاه حرارت را کم کرده و دمکن را روی قابلمه میگذاریم تا غذا دم بکشد.
انواع ماهی اوزون برون
دریای خزر از بزرگترین منابع ماهیان خاویاری از قبیل فیلماهی – اوزونبرون (درکون – چهارواش و سیترا به گویش گیلکی ستره) میباشد. این ماهی همچنین در دریای سیاه زیست میکند. حدود ۹۰درصد خاویار از دریای خزر یعنی دریاچه بزرگ ایران تأمین میشود
طرز تهیه ماهی اوزون برون در فر
ماهی اوزون برون ۲ کیلو آب ۱.۵ لیتر برگ بو ۳ عدد میخک ۳ عدد فلفل ۳ عدد نمک ۲ قاشق مرباخوری سرکه ۰.۲۵ ماهی را با آب و نمک و فلفلو برگ بو و سرکه و میخک میگذاریم روی آتش تا جوش آید شعله آتش را کم میکنیم و در قابلمه را محکم میبندیم و میگذاریم سنجاق جوش بپزد و آب کاملا به خورد ماهی برود از قابلمه بیرون آورده پوست آنرا غلافی در می آوریم گوشت آنرا بدون تیغ بزرگ در دیس بدلخواه خود قرار میدهیم و میگذاریم سرد بشود با مایونز سرد تزئیم میکنیم و سرو میکنیم.
ماهی اوزون برون سرخ شده
مواد لازم: ماهی ۷۵۰ گرم سس ۳ قاشق غذا خوری کره آب شده ۱/۵ قاشق غذاخوری زعفران ۱/۴ قاشق چایخوری روغن نباتی ۲ قاشق غذا خوری پیاز رنده شده ۱ عدد بزرگ نمک وفلفل به میزان لازم آب لیمو به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا ماهی را با آبلیمو و نمک،فلفل و پیاز رنده شده خوابانده بعد زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۱۲ ساعت در یخچال استراحت کند برای لذیذ شدن . بعد سس و فلفل و کره آب شده مخلوط کنید فیله ماهی را در آن فرو کنید بعد طرف مورد نظر را چرب کنید فیله ها قرار بدید داخلش در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه قرار بدید تا طلایی شود بعد فیله ها را با زعفران و ابلیمو بروی فیله ها برس بکشید و ضمنا می توانید گریل هم کنید.
ماهی اوزون برون پرورشی
چند شهروند در شمال کشور با طرحی مبتکرانه در حیاط منزلشان اقدام به پرورش ماهی خاویاری، قزل آلا و کپور کردهاند. این طرح علاوه بر بازدهی و درآمدزایی مناسب، برای افراد زیادی نیز ایجاد شغل کرده است.این ماهی در گونه ماهیان در حال انقراض است و همین امر دولت ایران را برای تصمیمگیری جدی در این مورد واداشتهاست. دریای خزر بیش از ۹۳ درصد خاویار جهان را تأمین میکند که بهرهبرداری بیش از حد نیز به نسل ماهیهای خاویار آسیب جدی وارد کردهاست.گوشت اوزونبرون تازه اغلب به صورت کبابی مصرف میشود که نسبت به سایر ماهیهای خاویار قیمت مناسبتری دارد. با این وجود نباید به نسل این ماهی بیتوجهی کرد. بلکه میزان صید آن باید متناسب با میزان تولید مثل باشد. بهطوریکه پس از چند سال شاهد کاهش تولید این ماهی نباشیم. از جمله مواردی که ایران باید به آن توجه کند، جلوگیری از صیدهای غیرمجاز اوزونبرون ایرانی، جلوگیری از ورود آلایندهها به دریای خزر و رودخانهها میباشد.نوع دیگری از آن اوزونبرون پرورشی است و جهت بالا بردن ساختار تولید مثل در ماهیان خاویاری امکان تکثیر مصنوعی اوزونبرون پرورشی به صورت پروژه انجام شد و نتایجی نیز از آن حاصل گردیدهاست.
ماهی اوزون برون حرام است
کسانی که مقلد مراجعی مانند حضرت امام (ره) هستند، در صورتی که شک داشته باشند که ماهی خاویار فلس دارد یا نه، می توانند برای خوردن استفاده کنند. و اگر مقلد مراجعی هستند که خوردن آن را جایز نمی دانند، برای مصارف غیر خوردن خرید و فروش آن اشکال ندارد. بنابراین، هر کس در این مسئله باید طبق نظر مرجع تقلید خود عمل نماید.
ماهی اوزون برون حلال
مطلبی با عنوان «اوزونبرون چگونه حلال شد» در صفحه شش روزنامه به چاپ رسید، که در آن محمد هاشمی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما، در گفتوگویی با خبرگزاری ایرنا به دیدار دکتر یدالله سحابی با امام خمینی(ره) اشاره کرد که باعث شد حرمت ماهی خاویار برداشته شده و امام آن را حلال اعلام کنند. محمد هاشمی در این مصاحبه که در «شرق» بازنشر شد، گفته بود: «یادم هست تخم خاویار قبل از انقلاب طبق نظر مراجع حرام بود؛ اوایل انقلاب، مرحوم دکتر یدالله سحابی، از رهبران نهضت آزادی، خدمت امام رسید و ثابت کرد ماهی اوزونبرون که تخم خاویار در شکم آن است، دارای فلس یا پولک است. امام هم در پاسخ ایشان فرمودند: خوردن ماهی فلسدار مشکل ندارد و حلال است. امام نفرمودند اوزونبرون فلس دارد؛ فقط گفتند مطابق فقه شیعه، خوردن ماهی فلسدار حلال است و دکتر سحابی که متخصص بود، مصداق آن را پیش امام آورد. از آنجا حرمت خاویار برداشته و حلال شد». در پی چاپ این مطلب، روز گذشته محمد میرمحمدصادقی، معاون وقت وزیر کشاورزی در امر شیلات و مدیرعامل شرکت سهامی شیلات ایران در سالهای ١٣۶٠-١٣۶٣، متنی را در اختیار روزنامه قرار داد که در ادامه میآید: با انتصاب اینجانب به مسئولیت مذکور از سوی آقای سلامتی (وزیر وقت کشاورزی)، متوجه شدم سالها است بحث حرمت و حلیت خاویار مطرح است. در سال ١٣۵٢ مرحوم آیتالله کمرهای در روزنامههای آن زمان، حلیت آن را اعلام کرد ولی با هجمه مواجه شد و موضوع مسکوت ماند. اینجانب با عنایت به این امر مهم و خطیر، با همکاری و پشتیبانی مرحوم آیتالله احسانبخش، نماینده حضرت امام(ره) و امامجمعه وقت، ترتیب جلسهای را با حضور کارشناسان شیلات، آیات و استادانی مانند مرحوم آیتالله احسانبخش، مرحوم آیتالله ایروانی، مرحوم آیتالله آذریقمی و آیتالله شیخجعفر؟ (احتمالا رئیس دفتر استفتائات حضرت امام)، در شیلات بندر انزلی برگزار کردیم. در جلسه مذکور پارهای روحانیون کممایه محلی به تحریک نماینده وقت بندر انزلی که از اعضای انجمن ضدبهائیت بود، سعی در ایجاد آشفتگی کردند؛ اما با نظر کلیه اعضا، ماهی اوزونبرون و سایر ماهیان خاویاری حلال تشخیص داده شد و براساسآن، گزارشی مکتوب خدمت حضرت امام(ره) ارائه شد و حضرت ایشان، آن را منوط به نظر کارشناسان متعهد کردند. چند ماهی طول کشید تا نظر ایشان را درباره کارشناس متعهد بدانیم و سرانجام ایشان اظهار کردند، منظور از متعهد کسی است که به علم خیانت نکند. سرانجام در سال ۶٢ یا اوایل ۶٣، در یک برنامه تلویزیونی با خوردن یک دانه خاویار حلیت آن را اعلام کردم. دراینباره رسانههای مختلف جهانی و داخلی مطلبی را درج کردند و در فضای عمومی طنزهای زیادی مطرح شد. متعاقب آن، پارهای از مراکز قدرت با تحریک انجمنیها برخلاف نظر حضرت امام(ره) فعال شدند که در دفاع از نظر ایشان، مجله «پاسدار اسلام» به مدیریت جناب حجتالاسلام رحیمیان (از اعضای محترم دفتر حضرت امام)، مقالات متعددی را در چند شماره چاپ کرد. در صورت لزوم مدارک مکتوب تقدیم میشود.
بیشتر بخوانید : ماهی شیر در بارداری ♥ ماهی کیلکا چیست ♥ ماهی شوریده در بارداری
- ۹۷/۰۷/۱۷
سلام
من خیلی اتفاقی از گوگل اومدم
با اجازتون من اینجا برای دوستمم فرستادم تا بیاد ببینه
ممنون